Asiakaspalautukset

Jos haluat palauttaa verkkokaupasta ostetun tuotteen, otathan yhteyttä Genelecin asiakaspalveluun. Sähköpostiosoite on webshop@genelec.com. 

Annamme lisäohjeet palauttamiseen ja käsittelemme palautuksen muutaman päivän kuluessa. Ethän lähetä tuotteita ennen kuin annamme siihen ohjeet.   

Hyvitämme kaikki käyttämättömät tuotteet, jotka palautetaan alkuperäisissä pakkauksissaan, joissa on kaikki tuotelaput paikoillaan ja jotka palautetaan 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Genelec Oy pidättää oikeuden olla hyväksymättä palautusta, mikäli tuote ei enää vastaa uutta, käyttämätöntä tuotetta. Hyväksymme palautettavaksi vain Genelec Oy:n verkkokaupasta ostetut tuotteet.   

Hyvitämme palautetut tuotteet maksamalla hyvityksen asiakkaan pankkitilille. Hyvitys tehdään 14 päivän kuluessa palautettujen tuotteiden vastaanottamisesta. 

Palautustuotteiden pakkausohje 

Pakkaa palautuslähetys ja merkitse lähetyksen mukana saamaasi lähetteeseen palautettavat tuotteetympyröimällä palautettavat tuotteet ja kirjoittamalla tuotteiden määränKirjoita lähetteeseen asiakaspalvelusta saamasi palautusnumero. Jos mahdollista, pakkaa palautettavat tuotteet ja lähetysluettelo alkuperäiseen lähetyspakkaukseen. 

Suomeen toimitettujen tuotteiden osalta, toimita paketti Postin toimipisteeseen antamalla kassalla Genelec Oy:n sopimusnumeron 606248. Tällöin Posti tulostaa pakettiisi palautustarran. Palautus on sinulle maksuton. 

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.